Kahve

Cold Brew Nedir? Soğuk Kahveden Farkı Nedir?

Cold Brew Nedir

Cold Brew Nedir?

Soğuk demleme ( cold brew ), nihai ürünün sıcaklığını değil, kahveyi hazırlama sürecini ifade eder. Kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra oda sıcaklığında su ile ortalama 18 saat civarı veya daha uzun sürede demlenir. Bu da bize daha yumuşak, daha az asidik ve daha yüksek kafeinli harika bir soğuk kahve serüveninin kapılarını açar.

But First Coffee Cold Brew, diğer demlemelere benzemeyen bir pürüzsüzlüğe sahiptir. Kullandığımız yöntemde her aşamaya yüksek dikkat ve özen göstererek çıtayı zirveye çıkarıyor, içimi kolay, lezzeti yoğun bir cold brew deneyimi sunuyoruz. 😊

Cam Şişe Cold Brew

MERAK EDİLEN SORULAR

Cold Brew, Buzlu Kahveden Farklı mı?

Evet! Buzlu kahve, espresso bazlı ya da filtre olması fark etmeksizin sıcak su ile demlenir ve buz ile soğutularak servis edilir.

Burada dikkat edilmesi gereken şey, sıcak içilmesi için hazırlanmış bir kahveye buz eklediğinizde gereğinden fazla sulu bir kahve deneyimi yaşama riskidir.

Cold brew, kalın öğütülmüş kahve çekirdekleriyle 12 saat veya daha fazla sürede oda sıcaklığındaki suda bekletilerek demlenir. Klasik buzlu kahveler yerine Cold brew tercih edenlerin bir çoğu, yoğun lezzetli ama daha kolay içimli olduğunu söylüyor. Çünkü soğuk su ile demlenen kahveler sıcak su ile demlenenlere oranla %67 daha az asidite içeriyor bu da soğuk demlenmiş kahveyi, asidik içeceklere hassasiyeti olanlar için harika bir alternatif yapıyor.

 Cam Şişede 2 Adet Cold Brew

Cold Brew Neden Pahalı

Birkaç dakika içinde bardağa giren sıcak kahvenin aksine, cold brew demlemek daha fazla zaman, emek ve ön hazırlık gerektiriyor.

Cold Brew, hazırlamak için gereken uzunca zaman, işgal ettiği alan, kullanılan kahve miktarının nispeten fazla olması gibi sebeplerle sıradan kahvelere oranla işletmeler için daha maliyetli dolayısıyla daha pahalıdır.

 

Cam Şişe Cold Brew

Cold Brew Diğer Kahvelerden Fazla mı Kafein İçerir?

Duruma göre değişir. Muhtemelen evet.

Kahveyi sıcak su ile demlediğinizde daha çok kafein çözündüğü söylenir fakat soğuk demlemede (cold brew) kahve suya oranla bir ya da iki kat daha yoğundur.  Bu da geleneksel kahve-su oranı kullanımından daha sert kahve anlamına geliyor.

Dolayısıyla cold brew, diğer demlemelere göre daha fazla kahve içerdiği için daha fazla kafein içerebilir.

Buzların içinde soğuk kahve

Cold Brew (Soğuk demlenmiş kahve) Buzdolabında Ne Kadar Süre Durabilir?

Online mağazamızda cam şişede sunulan cold brew kahveleri üretim tarihinden itibaren 60 gün içinde tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

🎯 Cam şişede Cold Brew satın almak için https://butfirstcoffee.com.tr/collections/kahve/products/cold-brew-6li adresini ziyaret edebilirsin!

Cold Brew Satın Al

Cold Brew Kaç Kalori? Cold Brew Yağ Yakar Mı? 

Cold Brew metabolizmanızı hızlandırabilir. Metabolizma, vücudunuzun enerji oluşturmak için yiyecekleri kullandığı süreçtir. Kabaca, metabolizma hızınız ne kadar yüksek olursa, istirahatte daha fazla kalori yakarsınız. 

Tıpkı sıcak kahve gibi, soğuk demlenmiş kahve de dinlenme metabolizma hızınızı %11'e kadar artırdığı söylenilen kafein içerir.

Özetle, soğuk demlenmiş kahvede bulunan kafein, dinlenirken yaktığınız kalori miktarını artırabilir ve bu durum kilo vermenizi ya da kilonuzu korumayı kolaylaştırabilir. Cold Brew kalorisiz bir içecektir.

    Sonraki gönderi

    Endonezya Sumatra Blue Mandheling
    Evde Hario V60 ile Profesyonel Kahve Demleme Rehberi

    1 yorum

    Sanem

    Sanem

    Harika anlatım için teşekkürler.

    Yorum yazın

    Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

    Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

    to make me happy: make me coffee, bring me coffee, be coffee.