Kahvenin Serüveni

Endonezya Sumatra Blue Mandheling

Endonezya Sumatra Blue Mandheling
  • Bölge: Batak Yaylaları (Simpangampat, Prapat, Sidikalang)
  • Hasat Dönemi: Eylül-Mayıs
  • İşlem: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş
  • Yükseklik: 1000-1700 m

Endonezya Sumatra Kahvesi'nin Hikayesi

Endonezya Sumatra adası, nitelikli kahve çekirdekleri için mükemmel bir iklime sahip. Dengeli toprak ekvatordaki adaların konumu ile birleştiğinde, nitelikli kahve çekirdekleri için harika bir tropikal iklim yaratıyor.

Endonezya Sumatra'nın büyüyen bölgelerinden elde edilen üç ana kahve çekirdeği çeşidi vardır: Mandheling, Lintong ve Gayo. Mandheling kuzeyde yetişir ve birçok kişi tarafından Sumatra'nın ürettiği en iyi kahve çekirdekleri olarak kabul edilir.

Endonezya Kahvesi

 

Endonezya Sumatra kahvelerinin harika olmasının sebebi var

Bu çekirdeklere lezzet veren şey ise ıslak gövde işleme yöntemidir. Bahasa dilinde, bu sürece "giling basah" adı veriliyor.

Islak gövde, çekirdeklerin diğer yöntemlerden daha yüksek bir nem tuttuğu anlamına gelir. Kahve yetiştiren en iyi ülkelerin birçoğu çekirdeklerini yaklaşık %11 artık nemle kuruturken, giling basah yöntemi ile kahve çekirdekleri %50 nem içerirken kurutulur.

Sumatra'nın nemli bir iklime sahip olması Islak kabuklu çekirdeklerin oluşmasına yol açar. Çiftçiler genellikle günde 4 saatten daha az kurutma süresine sahiptir. Bu yöntem kahve çekirdeklerine eşsiz bir lezzet verir.

 

Sonraki gönderi

Kenya Nyeri Çekirdekleri
Cold Brew Nedir

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

to make me happy: make me coffee, bring me coffee, be coffee.