Soğuk demleme ( cold brew ), nihai ürünün sıcaklığını değil, kahveyi hazırlama sürecini ifade eder. Kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra oda sıcaklığında su ile uzun süre, ortalama 12 saat civarı, demlenir. Bu da bize daha yumuşak, daha az asidik ve daha yüksek kafeinli harika bir soğuk kahve serüveninin kapılarını açar.

Endonezya Sumatra adası, kahve çekirdekleri için mükemmel bir iklime sahip. Dengeli toprak ekvatordaki adaların konumu ile birleştiğinde, kahve çekirdekleri için harika bir tropikal iklim yaratıyor.

Dünyanın en nitelikli kahvelerinden bazıları Kenya'nın dağlık bölgelerinde yetiştirilir. Yüksek kalite, kahve bitkilerine besin veren zengin volkanik toprağa atfedilir. Kenyalılar kahve yetiştiriciliğini çok ciddiye alırlar ve kaliteyi sağlamak için mükemmel sistematik süreç ile yakından ilgilenirler.

La Guamera, Kolombiya’nın Caldas Bölgesinde, Chinchina şehri tepelerinde, Munoz
kardeşlere annelerinde miras kalmış bir kahve çiftliğidir. Bünyesinde küçük bir kahve yıkama değirmeni de barındırır.

Finca Veracruz’un bulunduğu çiftlik, And Dağları’nın yüksek rakımlarında, eşsiz iklimi ve volkanik topraklarının sağladığı faydaları, kahve tarımında mükemmeliyetçi yaklaşımıyla birleştirmek isteyen Pedro Echavarria tarafından 1980’lerde kuruldu.