Kahvenin Serüveni

Kolombiya Finca Veracruz

Kolombiya Finca Veracruz
  • Ülke: Kolombiya
  • Bölge: Antioquia / Amagá
  • Çiftçi: Echavarria Ailesi
  • Yükseklik: 1.650 Metre
  • Çeşit: Colombia
  • Metod: Soğuk Fermantasyon, Yıkanmış ve Silolarda Kurutulmuş

Kolombiya Finca Veracruz

Finca Veracruz’un bulunduğu çiftlik, And Dağları’nın yüksek rakımlarında, eşsiz iklimi ve volkanik topraklarının sağladığı faydaları, kahve tarımında mükemmeliyetçi yaklaşımıyla birleştirmek isteyen Pedro Echavarria tarafından 1980’lerde kuruldu.

Veracruz çiftliğinde kahve meyveleri ardı ardına 5 gün boyunca toplanır. Toplanan kahve meyveleri, dış kabuğu soyulduktan sonra önceden 18 °C‘ye soğutulmuş fermantasyon tanklarına eklenir. Bu düşük sıcaklık, normal fermantasyon sıcaklığı olan 25 / 26 °C ile karşılaştırıldığında yıkama işleminde daha doğru bir ph seviyesi elde edilmesini sağlamaktadır, bu sayede kahvelerin daha kompeks tatlar geliştirmesi hedeflenmektedir.

Bu heyecan verici kahveyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz! Bu kahveyi kavururken soğuk fermantasyon tekniğinin sağlamış olduğu kompleks tat profilini ön plana çıkarmaya çalıştık. Sonuç ise meyve kompostosu ve elma notalarına bitter çikolata tatlılığının eşlik ettiği canlı bir kahve.

Sonraki gönderi

Kolombiya La Guamera'nın Hikayesi

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

to make me happy: make me coffee, bring me coffee, be coffee.