Kahve ÇEKİRDEKLERİ

Kenya Nyeri AA+

Kenya Nyeri AA+

Bölge: Nyeri
Hasat Dönemi: Ekim-Kasım / Erken mahsul Mart-Nisan
İşlem: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş
Yükseklik: 1750 m

Dünyanın en iyi kahvelerinden bazıları Kenya'nın dağlık bölgelerinde yetiştirilir. Yüksek kalite, kahve bitkilerine besin veren zengin volkanik toprağa atfedilir. Kenyalılar kahve yetiştiriciliğini çok ciddiye alırlar ve kaliteyi sağlamak için mükemmel sistematik süreç ile yakından ilgilenirler.

Kenya Nyeri kahve çekirdekleri bölgede yaşayan aile işletmeleri tarafından volkanik tınlı yetiştirilir.

Kahve bitkisini, bozulmamış kırmızı volkanik toprağın üzerinde gün boyunca ekvator güneş ışığı ile zenginleştirirler ve kahve meyvelerini gece serin dağ havasında yıkarlar.

Nyeri, tropik narenciye lezzetleri ve zengin tatlılık kombinasyonuyla bu heyecan verici kahveyi yaratabilen tek yerdir.

 

Paylaş
önceki yazı sonraki yazı