Kahve ÇEKİRDEKLERİ

Kolombiya Finca Veracruz

Kolombiya Finca Veracruz

Ülke: Kolombiya
Bölge: Antioquia / Amagá
Çiftçi: Echavarria Ailesi
Yükseklik: 1.650 Metre
Çeşit: Colombia
Metod: Soğuk Fermantasyon, Yıkanmış ve Silolarda Kurutulmuş

Finca Veracruz’un bulunduğu çiftlik, And Dağları’nın yüksek rakımlarında, eşsiz iklimi ve volkanik topraklarının sağladığı faydaları, kahve tarımında mükemmeliyetçi yaklaşımıyla birleştirmek isteyen Pedro Echavarria tarafından 1980’lerde kuruldu.

Veracruz çiftliğinde kahve meyveleri ardı ardına 5 gün boyunca toplanır. Toplanan kahve meyveleri, dış kabuğu soyulduktan sonra önceden 18 °C‘ye soğutulmuş fermantasyon tanklarına eklenir. Bu düşük sıcaklık, normal fermantasyon sıcaklığı olan 25 / 26 °C ile karşılaştırıldığında yıkama işleminde daha doğru bir ph seviyesi elde edilmesini sağlamaktadır, bu sayede kahvelerin daha kompeks tatlar geliştirmesi hedeflenmektedir.

Bu heyecan verici kahveyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz! Bu kahveyi kavururken soğuk fermantasyon tekniğinin sağlamış olduğu kompleks tat profilini ön plana çıkarmaya çalıştık. Sonuç ise meyve kompostosu ve elma notalarına bitter çikolata tatlılığının eşlik ettiği canlı bir kahve.

Paylaş
sonraki yazı